2013. február 5., kedd

Le az érzelmi zombikkal!

Minden nő, legalább egyszer az életében, találkozik vele. A szerencsétlenebbje, vagy mondhatjuk úgy is, hogy a "szadomazo" típusúak akár többször is.

Hogy miről lehet felismerni egy érzelmi zombit?

Arról, hogy kihasználva a női lélek simulékonyságát, empátiáját és kompromisszumokra törekvését, nemcsak visszaél szerelmes társa jóindulatával, de úgy adja elő saját aberrációit (nem feltétlenül szexuális, lehet az lelki is), hogy a nő
- teljesen elhülyülve - egy idő után elhiszi, hogy tulajdonképpen a társa értékrendje a "helyes", és óriási bűn, ha lázadozik ellene. Csak néhány nő van, aki egy ilyen helyzetben meg tudja őrizni éberségét. Még kevesebb, aki a testi épségét is. És egészen kevés, aki egy ilyen kapcsolatból ép testtel vagy ép lélekkel kikerül.

Van egy nő valahol Bora Borán, akit elrabolt egy érzelmi zombi. A nő gyönyörű, a zombi félelmetes. Akárcsak egy Andersen mesében. Csakhogy ez a valóság. És a szégyen az, hogy Nyíri-Kovács Patrícia teljesen egyedül küzd az igazáért, mert a zombi fogva tartja, és a helyi hatóságokat lepénzelve lehetetlenné teszi, hogy a fiával együtt szabadon távozzon az országból és a házasságból.


Hónapok óta nézem a Patrícia testvére által működtetett Facebook oldalt és blogot. (Franciául és angolul beszélők előnyben.)

Jobb ötlet nem is juthatott eszébe a testvérnek, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy a Facebkook oldalnak ma már több mint huszonötezer követője van, és a magyar sajtó a bulvárral együtt elkezdett vele foglalkozni. A HVG tegnapi riportja itt található Patríciával. Itt pedig arról olvashatunk, hogy végre felébredt a magyar felsővezetés is, hogy akár tehetne is valamit a fogságba került és fizikailag és lelkileg is súlyosan bántalmazott nő igazáért.

Valahányszor, amikor Patríciára gondolok - bár személyesen nem ismerem - elfog valami mélyről jövő, sötét és agresszív düh, ami a tehetetlenségből fakad. Fognám azt a franciabankárbőrbe bújt szörnyeteget, és először lazán pofáncsapnám egy hatalmas szívlapáttal, majd addig ráznám, amíg könnyes szemmel könyörögne azért, hogy Patrícia térjen haza a fiával, és kárpótolhassa valamivel.

De sosem fog ilyet csinálni, hiszen zombi. Én meg csak azon gondolkodom (bár biztos, hogy rendkívül naiv gondolat), hogy nincs egyetlen magyar ügyvéd sem, aki "csak úgy" felkerekedik, és a zsíros fizetéséből arra áldoz, hogy kimenjen Bora Borára és képviselje Patríciát? Szerintem most már lenne akkora publicitása, hogy simán megérné neki. És ezzel a nagyvonalú gesztussal még mennybe is mehetne a közvélemény szemében...

Tiszta szívemből kívánom , hogy ez a téma mielőbb kerüljön át a HepiAnyu-ra.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése